Pilkillä

Pilkillä – auringon paisteen helliessä

Vapaapäivän aamu – pilkillä se vapaapäivä on ihmisen hyvä viettää. Päätin jo illalla että nukun pitkhän. Aurinko alko kurkkimhan kuitenki verhon raosta ja herätteli minut säteillään kutkutellen. Ei se auta, son vain nyt noustava. Pilkille tekkee mieli. Jos tuossa alajoella kävis. Ei ole pitkä matka. 

Emmä ota etes evhäjä matkhan. Koitama vain käyä narraamassa muutaman kalan. Ilma on tosi lämmin. Ennenkö olet saanu kaikki vaathet päälle niin hikeä jo puskee. Ai niin, vielä pittää vessassa käyä. Hyppään isännän kyythin. En jaksa lähteä itte ajamhan. Sen verran on flunssa vaivannu että parempi ois oikeasti jäähä kotia, mutta ei malta.

pilkillä

Tuuli hivelee kasvoja

Isäntä painaa kaasua ja tuuli tuntuuki jo kylmältä. Laitan kypärän visiirin kiinni ettei posket palellu.

Vanhoille rei’ille menemä. Tässä soli isäntä kuulema eilenki ollu. Eikä ollu tullu mithän…. no kannattaako sitä sitte samalla mennä? Helpompi vishin kairata. Vaikka näky se ottavan moottoikairan matkhan. Mie istun kelkan päällä ja puotan pilkin vethen. Kokkeilen Lys-drakenilla, vihreä-kupari ja perho päässä koukkuna. Tässä on kuulemma Harria. Mistä sen tietää? No ei misthän. Joku vain joskus sano.

pilkillä

Kalajuttujako?

Aurinko paistaa niin kuumasti että on pakko aukassa takki. Mietin että flunssa ei ainakhan tykkää tästä, mutta ku paahuttaa. Mustat vaathet ja auringonpaiste. Pistän silmät kiinni ja nostan leuan aurinkoa kohti. En kyllä muistanu laittaa aurinkorasvaa. No ei voi mithän, ei sunkhan se ehi polttaa. Virta heiluttaa lätkää avannossa sen verran että koko ajan pittää olla herreillä. Olikohan se kala? No ei se vishin ollu. Meinaa uni tulla ku on niin lämmin. 

Isännän puhelin soi, havahun siihen. Ei se syö. Mikhän siinä on miettii isäntä äänhen? No en kyllä ossaa vastata. Tuskinpa se siihen vastausta multa oottikhan. Jatkama kuiten vielä. Ei nypyn nyppyä. Taijama lähteä pois.

Parempi tämä on ku kesä

Kerräämä kamphet kelkhan. Huh, kuuma jo on ja pittää taas laittaa takki kiinni. Tuulee se kuiten ku ajethan. Pilkkijöitä on siellä täällä. Lapset laskee törmältä pulkalla, vanhemmat pilkkii. Se on semmonen meän lappilaisten oma kevätharrastus tuo pilkkiminen. Mutta mikä sen parempi ku aurinko hellii kasvoja ja pieni tuulenvire vilvoittaa. Ei ole sääskiä eikä ötököitä muutenkhan. Parempi tämä on ku kesä. Mie kyllä tykkään.